Unde sa ma cazez?

În orice business, unul din ţelurile principale este maximizarea profitului (şi implicit, scăderea costului). Majoritatea clienţilor mei îmi plătesc transportul şi cazarea la evenimentele din ţară, dar sunt situaţii speciale când negociem în aşa fel încât trebuie să mi le asigur eu. Iar magicieni începători (sau alţi entertaineri, care sunt la început de drum), mă întreabă care sunt cele mai ieftine variante şi eu ce aleg.

În aceste cazuri, am găsit două opţiuni convenabile: 

  1. Couchsurfing (http://www.couchsurfing.org): un concept foarte interesant, în care stai acasă la cineva fără să plăteşti nimic. Aşa cunoşti localnici, obiceiuri şi cultură, pentru că vei locui cu un om în casă (o zi, două, cât discuţi). E mişto şi să accepţi să primeşti oaspeţi, dacă ai o cameră liberă, pentru că înveţi multe din schimbul de experienţă şi faci şi o faptă bună – dar varianta asta nu este pentru cei ce nu au încredere în oameni.
  2. Garsoniere (sau apartamente) în regim hotelier: preţuri mai mici decât la hotel, e vorba de apartamente pentru o singură noapte. Aplicaţia principală pentru a găsi apartamente este AirBNB (http://www.airbnb.com), sau poţi căuta pe google (de exemplu, în Craiova am găsit să mă cazez aici: “cazare garsoniere Craiova“). Despre AirBNB am aflat de la Marius Moga şi împărtăşesc la rândul meu.

Poate aţi aflat ceva nou de aici, sau poate aveţi soluţii şi mai bune. În ambele cazuri, ponturile sunt binevenite :) lăsaţi un comentariu!

Comentarii (facebook)

comments